Önnek is magas a fűtésszámlája?

Egyre többen ismerik meg azt a megoldást, amivel egy rakás pénzt lehet megspórolni a téli hónapokban.
Tisztában vagyok azzal, hogy Önt nagyon zavarja fűtési költségének magas összege. Kevesebbnek gondolta, de több lett. És ráadásul állandóan emelkedik az ár. A gáz minősége romlik, csökken a fűtőértéke. Biztosan felmerült már, hogy másnak hogyan sikerült csökkenteni ezt a kiadást. Az ablakcsere egy jó megoldás lenne, de ahhoz rengeteg pénz kell.

Mekkora megkönnyebbülés lenne, ha végre tudná, hogy nem kell tavasszal az általányon kívül kifizetni a túlfogyasztást. Ha nem bosszantaná fel magát a tavaszi gázszámlán, hanem az a kellemes meglepetés érné, hogy még vissza is kap a pénzéből, de legalábbis nem kell a zsebéből elővarázsolnia a hatalmas különbözetet.

Egy átlagos háztartás éves fűtési költsége 120.000-240.000 Ft-ig terjed. Ha csak 15%-kal csökken a tüzelőanyag fogyasztás, akkor az 18.000-36.000 Ft-os éves megtakarítást jelent.

Nem lenne frissítő újdonság, ha tudná, hogy e sorok írója is pontosan ezt az eljárást követte a saját lakásánál?
Hol szökik ki a meleg a lakásból?
Az ma már közismert tény, hogy a hő nagy része a nyílászárókon távozik. Hőkamerával készített képek is ezt bizonyítják. Ennek a magyarázata egyszerű. Az ablak, ajtó nem szigetel olyan jól, mint a fal. Ezért ide kell a figyelmünket fordítani. Milyen megoldás lehetséges, ami az ablakot a legjobban leszigeteli?

Egyrészt az ablakszárny és a keret között levő résen távozik a hő. Igaz, hogy ezek nagyon kis rések, de ha összeadjuk egy ház ablakkeretei mellett levő réseket, akkor meglepődhetünk, hiszen így akár egy kosárlabda nagyságú terület is kijöhet. Tehát olyan, mintha lenne egy kosárlabda nagyságú rés a falon. Ez semmiképpen sem hanyagolható el. Mit tehetünk, hogy ezt a rést eltömítsük?
A bemarásos ablakszigetelés (ajtószigetelés) a megoldás.
A függönyök nem fognak mozogni és huzatban sem kell lennie.
Por-, kipufogógáz-, zaj- és esővízmentes lesz a lakása.
A meleg bent marad a házban.
Nyáron is van hatása, mert a légkondicionáló hatásfokát növeli az a tény, hogy a réseken nem megy ki a hűtött levegő.
Ezt a munkát egy marógéppel végezzük, amikor is hornyot(vájatot) marunk az ablakba. Ebbe kerül a szilikongumi, a svéd eljárásnak megfelelően. Minimális kosszal jár. (A faforgácsot, mielőtt a padlóra kerülne a géphez csatlakozó porszívó magába szívja.) A költségek 2-3 év alatt megtérülnek, mivel ennyivel csökken a fűtési költség. Ezután ez a különbség plusz pénzt jelent Önnek. A gumi élettartama hosszú, 10-15 év. Arra kell vigyázni, hogy ne fessük le, mert akkor elveszíti a szigetelőanyag a rugalmasságát.(Ablakmázoláskor ki lehet venni a gumit a helyéről és újra vissza lehet tenni.) Karbantartást nem igényel. A rés nagyságához illeszkedő gumit használunk. Eszerint van 6, 8, 10, 12 mm-es. Mivel a szigetelőgumi kör keresztmetszetű ezért a váltakozó nagyságú réseket kiegyenlíti, és ezáltal tökéletesen szigetel.
Ezért egyedülálló garanciát vállalunk. Készíttesse el velünk és ha nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor visszaadjuk 100%-ban a pénzét!
Miért válassza a bemarásos ablakszigetelést a purfix vagy a hasonló ragasztott változat helyett?
A magyarázat egyszerű. A purfix szivacsrétegei magukba szívják a vizet, ezzel éppen az ellenkező hatást érik el. Ráadásul pár év alatt elporladnak. A ragasztott gumi pedig szintén a víz hatására leválik a helyéről. Sőt az is előfordul, hogy jobban odaragad a másik oldalhoz, mint a ragasztotthoz és ilyenkor eltépődik a gumi.